Sosyal Medya

Güncel

Akıncı’nın itirafçı subayları savcılara FETÖ'yü anlattı

FET֒cü cuntanın 15 Temmuz darbe girişiminde merkez olarak kullandığı Akıncı Üssü’nde yakalanan 17 asker itirafçı oldu. Darbeci subaylar savcılara, bağlantılarını, örgütün kendilerine verdiği ‘kod isimleri’ ve talimat aldıkları ‘abi’leri tek tek açıkladı. Paralel çetenin hücre evlerinde düzenlenen toplantılara katıldıklarını söyleyen subaylar KPSS hırsızlığını da itiraf etti.



Avrupalı yetkililerin “FETÖ’nün 15 Temmuz darbe giriÅŸimini yaptığını gösteren deliller yetersiz” çıkışlarına Ankara BaÅŸsavcılığı’nın hazırladığı binlerce sayfalık Akıncı Ãœssü iddianamesi cevap oldu. 15 Temmuz akÅŸamı Akıncı’daki darbe faaliyetlerine katılan ve kullandıkları savaÅŸ uçaklarıyla devlet kurumlarına bomba yaÄŸdıran, sivil halkı katleden 44 katilden 17’si, FETÖ üyesi olduklarını itiraf etti. Aralarında kadınların da bulunduÄŸu subaylar, savcılık ifadelerinde, örgüt lideri Fetullah Gülen’in talimatıyla kod isim kullandıklarını, her ay düzenli ÅŸekilde maaÅŸlarının yüzde 15’ini örgüte himmet olarak verdiklerini, hücre evlerindeki toplantılara katıldıklarını tek tek anlattı. Kalkışma sırasında Akıncı Ãœssü Harekat Komutanı Albay Ahmet Özçetin’den gelen emirleri, vurulacak hedefi ve koordinatları telsiz üzerinden havada uçmakta olan pilotlara bildirmekle görevlendirilen Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz, yıllardır hizmet ettiÄŸi FETÖ’ye lanet yaÄŸdırarak, “Ben 1996 yılından beri Fetullah Gülen cemaati ile irtibat halindeyim. Ancak ÅŸu anda çok piÅŸmanım, Allah onların belasını versin, beni kullandılar. 15 Temmuz tarihinde yaÅŸanan olaylardan sonra FETÖ’nün ne kadar tehlikeli ve sinsi olduÄŸunu anladım” dedi.
 
Darbe giriÅŸimi gecesi mühimmat yüklü F-16’lardan birini kullanan ÃœsteÄŸmen Adem Kırcı, Hava Harp Okulu’nda öğrenciyken “Enes” kod adını kullanan cemaat abisinin sohbetlerine katıldığını belirterek, “Enes abi, bu sohbetlerde okulda namazlarımızı ima yoluyla kılmamızı istiyordu. ‘Cemaatten olduÄŸunuzu belli etmeyin’ diyordu” ÅŸeklinde bilgi verdi. 2009 yılında ÇiÄŸli 2. Ana Jet Ãœs Komutanlığı’na tayin olduktan sonra FETÖ’nün ‘Eren’ kod isimli mahrem abisinin sorumluluÄŸuna verildiÄŸini aktararan Kırcı, “Cemaatte benim kod adım da Osman’dı. Bayraklı’da kiraladığımız eve sohbete gelen Eren, bize tedbir amaçlı bazen bira almamızı, bunu lavaboya döktükten sonra kutularını insanların görebileceÄŸi ÅŸekilde çöpe bırakmamızı tavsiye ediyordu” ifadelerini kullandı.
 
‘GÃœLEN VAAZLARINI DÄ°NLEDÄ°K’
 
TeÄŸmen Uluç Hüseyin Hançer de “Cemaate baÄŸlı kiÅŸilerin yönlendirmesiyle askeri liseyi tercih ettiÄŸini, cemaat evlerinde Fetullah Gülen’in vaazlarını dinlediklerini, okulu bitirdikten sonra da FETÖ mensuplarıyla ev kiralayıp kaldıklarını, maaşının yüzde 15’ini himmet adı altında elden ödediÄŸini, 17-25 Aralık’tan sonra eve kitap getirmemeye baÅŸladıklarını, ÅŸifreyle açılan CD’lerden vaaz dindiklerini, 2015 yılında AK Parti aleyhinde oy kullanmaları yönünde abilerin propaganda yaptığını” anlattı.
 
Savcılıkta sorgulanan TeÄŸmen Pilot Selahaddin Yıldız’ın itirafları ise şöyle: “Ortaokuldan itibaren cemaatin evlerine gittim. Bana ‘Berk’ kod ismi verildi. Abilerin ‘Sizin gibi temiz insanların TSK’da bulunmaları lazım’ ÅŸeklindeki yönlendirmeleri üzerine askeri liseyi tercih ettim. ‘Dışarıda bizimle irtibatta olduÄŸunu kimseye hissettirme’ diye beni uyarıyorlardı. Tanımadığım bir cemaat abisi, Fetullah Gülen’in size hatırası, bunu sürekli üzerinizde taşıyın’ diyerek 1 dolar verdi. Ancak bu parayı kaybettim. Toplantılarda sürekli Gülen’in kitaplarını okuyorduk, video kasetlerini seyrediyorduk. Daha sonra kitapların dikkat çekileceÄŸi belirtilerek bize 3 tane laptop getirildi. Getirilen CD’leri bilgisayara taktığımızda içeriÄŸi boÅŸ görünüyordu. Sonra CD açıkken baÅŸlat kısmında bir oyun seçiyorduk. Bu oyunu bir defa oynayıp yenildikten sonra ortak kullandığımız bir ÅŸifreyi girdiÄŸimizde hedef CD ubuntu iÅŸletim sistemi ile çalışıyordu.”
 
KPSS HIRSIZLIÄžINA DÄ°NÄ° KILIF
 
Şüpheli UÄŸur Bozkurt da FETÖ abilerinin yönlendirmesiyle askeriyeyi tercih ettiÄŸini ifade etti. Abilerin KPSS sorularının çalınmasının doÄŸruluÄŸu konusunda fetva verdiÄŸini kaydeden Bozkurt, kendilerine cemaat üyelerinin bu sınavlarda bir yerlere gelerek daha faydalı hizmetler verileceÄŸininin söylendiÄŸini anlattı. Bozkurt, suç tarihinde darbenin kilit ismi Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan karakuÅŸ’un kendilerini toplayıp teröre yönelik gizli bir operasyon yapılacağını söylediÄŸini, komutanların emirlerini harfiyen yerine getirilmesini istediÄŸini belirtti.  Mamak’taki MEBS Okulu ve EÄŸitim Merkezi Komutanlığı’ndan Akıncı Ãœssü’ne nöbet tutması için götürülen kadın şüpheli Kübra ArpaguÅŸ ise sınava hazırlanırken evine yakın Maltepe Dershanesi’ni tercih etmesi nedeniyle FETÖ’nün ağına düştüğünü dile getirdi. Dershanede matematik öğretmeninin telkiniyle Kara Harp Okulu’nu tercih ettiÄŸini belirten ArpaguÅŸ, kendisinden FETÖ’nün ‘asker ablası’ ‘YaÄŸmur’ kod adlı Yasemin S.’nin sorumlu olduÄŸunu aktardı.
 
‘3-4 GÖRÜŞMEDEN SONRA EVLER DEĞİŞTÄ°RÄ°LÄ°RDÄ°’
 
FETÖ mensuplarının yönlendirmesiyle askeri liseye gerdiÄŸini belirten Pilot TeÄŸmen Zübeyir Güler’in itirafları da soruÅŸturma dosyasına şöyle geçti: “Abiler görüşeceÄŸimiz zaman cep telefonu kullanmayı yasaklamıştı. Telefon numaralarını ezberlettiriyorlardı. Bir evde 3-4 defadan fazla buluÅŸmuyorduk. Eve gideceÄŸimiz zaman buluÅŸma noktasında kaÅŸ göz iÅŸareti ile anlaşıyorduk. Hava Harp Okulu’ndayken de cemaatle bu ÅŸekilde iliÅŸkim sürdü. Her ay düzenli ÅŸekilde Yavuz isimli ÅŸahsa himmet adı altında para ödedim. MaaÅŸ promosyonlarını da haram olduÄŸundan bahisle elimizden alıyorladı. Bize getirilen CD’ler ubuntu iÅŸletim sistemi ile açılıyordu. CD ilk açıldığında içeÄŸiri boÅŸ gibi gözüküyordu. BaÅŸlat kısmında bir oyun seçip bu oyunu bir defa oynayıp yenildikten sonra girilen ÅŸifre ile CD açılıyordu.”
 
 
 
 
KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.